Print Page   |   Contact Us   |   Sign In   |   Register
2018 Convention - OD Schedule & Handouts


Peoria Civic Center | Pere Marquette Hotel


Peoria, IL
 

September 20-23, 2018

    
 Convention 2018 OD Course Schedule

To register for the IOA Convention, click here

Click here to view paraoptometric handouts
 Friday, September 21, 2018
 Time Speaker Course Title/Handout Hours
 8:00 - 11:00am Maurice Wilson, OD Ultra-wide Imaging & Auto Fluorescence – TQ 

Click here for course handout
 3.0 hrs.
Reg or TQ  
               
 8:00 - 11:00am Clark Chang, OD & Louise Sclafani, OD

Continuum of Care in Keratoconus: From Spectacles to Contact Lenses to Surgery – TQ

Click here for course handout

3.0 hrs.
Reg. or TQ

 8:00 - 11:00am
Melissa Sigler, OD Pediatric Workshop

$25 ADDITIONAL FEE TO ATTEND. 
Limited to 25 attendees.


Handout will be provided on site.
3.0 hrs.
Reg. 
2:00 - 4:00pm                    

Maurice Wilson, OD                      

A Commercial Leaseholders Clinical Practice Guide – TQ

Click here for course handout
2.0 hrs.
Reg or TQ
2:00 - 4:00pm  Clark Chang, OD Modern Developments in Refractive Surgery – TQ

Click here for course handout
2.0 hrs.
Reg or TQ

 

Saturday, September 22, 2018
 Time Speaker Course Title/Handouts Hours
 8:00- 10:00am Daniel Press, OD  Myopia Management 2018: Research to Clinical Practice

Click here for course handout

2.0 hr. Reg.
 8:00 - 10:00am Joseph Sowka, OD Rules & Exceptions in Neuro-Ophthalmic Disease

Click here for course handout
 2.0 hr. Reg.
1:30 - 2:30pm  Joseph Sowka, OD  Doctor, I See Double: Simplifying Diplopia

Click here for course handout
 1.0 hr. Reg.
 1:30-3:30pm   Daniel Press, OD Binocular Vision: Making it Work for Patients & Practice

Click here for course handout
2.0 hrs. Reg.
 1:30 - 3:30pm Andrew Biondo & Louise Sclafani, OD   Scleral Lens Workshop: Living Beyond the Limbus

$25 ADDITIONAL FEE TO ATTEND. 
Limited to 30 attendees.

Click here for course handout
 2.0 hrs. Reg.
 2:30 - 3:30pm Joseph Sowka, OD Optic Nerve Grand Rounds: You’ve Got Some Nerve

Click here for course handout
1.0 hr. Reg.

 

Sunday, September 23, 2018
Time Speaker Course Title/Handouts Hours
  9:00am - 4:00pm Justin Schweitzer, OD

Adventures in Glaucoma: A to Almost Z– TQ

Handout Options: 
3 slides per page with room for notes 
6 slides per page

6.0 hrs.
Reg or TQ
Association Management Software Powered by YourMembership  ::  Legal